Kampanj

Vänsterstorm väntas i Mark

Orangea blommor i vas. Grönsallad samt tallrikar och bestick Nu är det dags att sätta igång igen! Den 13 augusti höll Vänsterpartiet i Mark höstupptakt  hos Arthur Thiry, föreningens ordförande, med grill och samtal om allt mellan himmel och jord. Men det viktigaste samtalet handlade om valet 2018. Arthur höll ett kort tal där han inledde en mjuk valupptakt. ”Det är nu vi måste visa att vi är starka i Marks kommun. Vi har en politik som behövs och som kommunens invånare längtar efter och behöver” sa han och pratade om äldrevård och skola, där han själv och många av medlemmarna arbetar, om bostadsfrågan och andra kommunala frågor.

Alliansen rädda för att prata om skatt

Han berättade också om dråpliga men sorgliga misstag från den styrande majoriteten under kommunalfullmäktige. ”Man verkar ofta inte ha pratat ihop sig alls innan mötena”. Det finns många goda förslag om hur kommunen ska kunna förbättras och utvecklas men det behövs en liten skattehöjning för att det ska gå att genomföra. Det är något Alliansen vägrar inse, menar Arthur ”de verkar inte våga ta ordet i sin mun”. Samtidigt visar alla undersökningar att människor gärna betalar mer skatt om de känner att de vet vart pengarna hamnar.

Inte bara budget på höstens möten

Under höstens möten kommer därför budgetfrågor och valplattform att diskuteras. Men som vanligt handlar det om mer än bara snack. Föreningen kommer också delta på torgdagar och ha  möten med möjlighet att träffa politiska företrädare, se en viktig film och umgås.

”Vi har mycket att ge och nu handlar det bara om att komma ut med det. Mark behöver en rejäl vänsterstorm”

Snart kommer datum och teman för höstens möten upp här på hemsidan.

Ps, om du vill bli medlem är det bara att klicka här

Pps, Glöm inte att följa oss på Facebook!

/Amanda Åhall för V i Marks kommun

Kommentarer är avstängda.