Media

Öppet brev till Markalliansen och kommunalråd Margareta Lövgren

http://markbladet.se

Samtliga partier i fullmäktige arbetar på en gemensam värdegrund. Här gäller respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde.
Detta är principer som vi aldrig kan lägga åt sidan, minst av allt om vi ska uppnå det goda livet i Mark för kommunens samtliga invånare. I den styrande majoritet, Markalliansen, ingår förutom m,c,mp fp och kd också Markbygdspartiet. Deras främsta företrädare är Henry Sandahl. Vi har nu de senaste dagar kunnat följa i massmedia hur Hr Sandahl avslöjar sin djupt rasistiska och ytterligt odemokratiska männi­skosyn. Vi fick höra och läsa om hans uttalanden kring det kommande flyktningboendet i Gullberg, och hans åsikter om asylsökare och religiösa konfessioner andra än sin egen. Vi utgår ifrån att hans förhållningssätt knappast delas av några andra partier inom Markalliansen.

Egentligen är det redan tillräckligt illa att alliansens samtliga nämndordföranden ger honom frihet att bryta sammanträdesformalia, så som har skett vid många tillfällen. Hans sätt att gräla med våra tjänstemän och bete sig allmänt ohyfsat på nämnd- och styrelsemöten har varit stötande att följa. När nu Hr Sandahl fortsätter på detta spår och har nedsättande åsikter om religioner andra än sin egen, måste vi inom V gå ut och vädja till de partier som stöder Hr Sandahl.  Det är dags för Er att sätta ner foten. Det räcker inte ta avstånd från hans uttalanden. Ni måste ta avstånd från hela hans beteenden. Det är inte värdigt ett demokratiskt arbete som vi tillsammans måste utföra. Kanske klarar ni av att ordna en majoritet i de flesta ärenden i alla fall.

 

För Vänsterpartiet Mark
Arthur Thiry
Gruppledare

Skriv en kommentar