Insändare

Vem är bra på att spendera andras pengar?

Jag har i fullmäktige blivit beskylld för att ha lätt att spendera andras pengar när jag velat satsa på vår kommunala välfärd tillsammans med mina partikamrater i Vänsterpartiet. Vi har velat satsa på vården, omsorgen, skolan och kulturen. Vi har velat spendera några miljoner mer än de borgerliga majoriteterna. Pengar som fanns och finns inom kommunen och i vårt befintliga skatteunderlag – och jag vill påpeka att det innebär att de inte bara är andras pengar, utan även mina…

Jag framställs som ansvarslös i detta – att jag, som Vänsterpartist, värdesätter att vi har en väl fungerande välfärd: något som vi kunde varit mycket behjälpta av i dessa ansträngda och prövande Covid-tider. Jag vill alltså – tillsammans med mina partikamrater – satsa kommunens pengar på det som är kommunens ansvarsområden.

MEN av de 7 borgerliga partierna i kommunen anser 6 att pengarna ska läggas på en gigantisk utomkommunal utgift. Hundratals miljoner ska spenderas på sådant som kommunen inte ens har ansvaret för att lösa. De anser att det är ”bara att gilla läget” och ställa upp på att skriva på ett avtal som vi inte ens vet kostnaden för. Utom att det blir hundratals miljoner – pengar som kommer att tas från vår välfärd under 25 år.

Borgerligheten vill spendera alla dessa pengar på något som ”förhoppningsvis kanske” kommer att leda till något gott. På något som gör att det går 10 minuter fortare att komma fram till köerna i Göteborg, och att svischa förbi Marks kommun.

Jag undrar vem som är ansvarslös, vem som är bra på att spendera andras pengar?

Freddy Jensen, medlem i Vänsterpartiet Mark.

Kopiera länk