1 MAJ

Tack för ett lyckat 1:a maj!

 


För en vecka sedan firade vi 1 maj i Stationsparken, Kinna. Redan klockan 9 på morgonen samlades en grupp medlemmar för att koka kaffe, bära fram flaggor och resa tältet. I ett gråmulet Kinna blåste vi ballonger, förberedde pysselhörnan och kokade korv. Så slog klockan 10.30 och folk började strömma till. Niklas Blank och Pelle Jageby stod för musiken och Lena Person skötte pysselhörnan. Ungefär 60 personer slöt upp och det blev en väldigt lyckat första maj firande.

Lina Jonasson, ordförande i Ung Vänster Älvsborg höll ett tal om varför vi firar första maj, 6 timmars arbetsdag och om hur EU gynnar de allra rikaste. Du kan läsa hennes tal här: Linas 1 maj Tal

Cecilia Wiklund, ordförande i Marks partiförening höll ett tal om den nedmonterade välfärden, strejkrätten och hur den negativa utvecklingen i Sverige kan vändas. Du kan läsa hennes tal här: Cecilias 1 maj Tal

Kom nu ihåg att rösta i EU-valet den 26 maj!

 

Skriv en kommentar