Valet 2018

Ett välbesökt torgmöte

Foto: Gus Kaage

Lördagen 7/7 träffades vi på Mor Kerstins torg i Kinna för att presentera vårt kommunpolitiska program och prata politik. 10.30 stod tältet på plats och en folksamling började ta form. Runt elvatiden tog Karin Jageby till orda och presenterade programmet samt hälsade blåsorkestern ”Röda tråden” välkomna. Orkestern drog sedan igång en pampig uppvisning med många härliga stycken som kändes igen!

Foto: Gus Kaage

Karin talade om de frågor vi driver inför nästa mandatperiod. Vi kommer arbeta för att införa 6-timmars arbetsdag på något av våra äldreboenden i kommunen. Vi behöver bli en attraktiv arbetsgivare för att få personal till våra verksamheter och vi behöver ta hand om den personal vi har så att de stannar kvar.  Karin talade även om de framgångar som Vänsterpartiet, trots att vi har varit i opposition, har åstadkommit under den senaste mandatperioden. Idag har vi avgiftsfri kulturskola och gratis instrumenthyra för barn 0-6 år och elever i grundskolan. Vänsterpartiet har även varit med och bidragit till att de asylsökande som hunnit fylla 18 år, fått möjlighet att bo kvar i Mark och fullfölja sina gymnasiestudier här.

Vår partiförening blev mycket stolta och glada över den fina uppslutningen i lördags. Det märks att vi är många som kräver en förändring! Vänsterpartiet går till val på en berättelse om jämlikhet och om hur samhället kan förändras till ett samhälle där alla får plats. Vi kan inte sitta stilla och se när de som har mest får mer och de som har minst får mindre. Vi behöver ett samhälle som är till för alla, inte bara några få. 

Foto: Gus Kaage

Skriv en kommentar