Insändare

Sverige ska vara ett land för alla

Tillsammans ska vi se till att det här landet utvecklas till sin fulla potential

 

 

Bli medlem du också!! – klicka här…

 

Nyligen presenterades mandatperiodens sista statsbudget. Dagarna efter valet 2014 var det många som gjorde bedömningen att Vän­sterpartiet skulle få marginellt inflytande över svensk politik de kommande åren. 
Bedömarna visade sig ha helt fel.

 Vi har under fyra års tid förhandlat fram tio statsbudgetar som innehåller ett 80-tal V-märkta reformer för jämlikhet och välfärd. Under en turbulent period i svensk politik har Vänsterpartiet stått stadigt och både sett till att Sverige kan styras och sett till att livet blivit bättre för många svenskar.
Vår påverkan på statsbudgetarna har inneburit att ensamstående föräldrar har fått se underhållsstödet höjas flera gånger, att alla barn har rätt till kostnadsfria mediciner, att kostnadsfri tandvård nu gäller ända upp till 23-års ålder och att det finns sommarlovsaktiviteter och kostnadsfri kollektivtrafik för unga på sommarlovet. Med vänsterpolitik har Sveriges barn och unga fått mer lika möjligheter och större frihet.

Viktiga steg
Välfärden är en betydande del av den svenska jämlikheten. Under många år har den utarmats genom för lite resurser och genom att pengar avsedda för elever, patienter, funktionsnedsatta, åldringar och flyktingar har gått till bolagsägare istället för till det som de var avsedda för.
Vi har under den här mandatperioden säkrat både att välfärden fått mer pengar och att lagförslag om att stoppa vinstjakten har tagits fram.
Allt detta har varit viktiga steg i att göra Sverige till ett land för alla, inte bara för de rikaste i toppen. Det behövs dock göras mycket mer. Det ska inte vara så att några få är superrika, samtidigt som andra måste använda sina sista besparingar om de ska gå till tandläkaren.
Vi tror på en vänsterrege­ring efter valet i höst. Det är den enda regering som kan skapa en ekonomi för alla och minska klyftorna i samhället.
Tillsammans ska vi se till att det här landet utvecklas till sin fulla potential

Vänsterpartiet i Mark

http://markbladet.se/?artikel=201805020847353897

Skriv en kommentar