Val2014

Överenskommelse om en välfärd utan vinstintresse

vinster

 

Vänsterpartiet och S/Mp-regeringen har gjort en överenskommelse om vinster i välfärden. En seger för välfärden, kallar Jonas Sjöstedt överenskommelsen.

Överenskommelsen innebär att skattepengar ska gå till just den verksamhet de är avsedda för och att överskott som huvudregel ska återinvesteras i verksamheten. Den presenterades på en pressträff i riksdagen av Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson, Stefan Löfven och Gustav Fridolin.

Ulla Andersson har lett Vänsterpartiets förhandlingsgrupp och hon var glad när hon presenterade innehållet:

– Vi är mycket nöjda med att vi nu är överens om att skattemedel ska användas till just den verksamhet de är avsedda för och att överskott som huvudregel ska återinvesteras i verksamheten.

Kravet på återinvestering ska omfatta skola inklusive förskola, äldreomsorg, d.v.s. hemtjänst och äldreboende, vård (sjukhus och primärvård) samt HVB-hem. Det ska läggas en proposition om detta under 2016.

– Denna uppgörelse innebär verklig förändring för barnen i skolan, de äldre i omsorgen och de sjuka i vården. Nu kan vi få bort vinstslöseriet och bygga en välfärd att lita på, sa Jonas Sjöstedt.

För mer information gå till:

http://www.vansterpartiet.se/overenskommelse-om-en-valfard-utan-vinstintresse

 

Skriv en kommentar